tag:blogger.com,1999:blog-6623527480978683358.post6087954864899862676..comments2024-03-02T08:13:03.918+02:00Comments on Μαγειρική και κατασκευή Ξυλόφουρνου: Άλλη μία κατασκευή φούρνου από αναγνώστη...Unknownnoreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-6623527480978683358.post-88006632985570731932023-02-14T09:15:42.728+02:002023-02-14T09:15:42.728+02:00Καλημέρα σας απο την Θεσσαλονίκη, ώς λάτρης της πα...Καλημέρα σας απο την Θεσσαλονίκη, ώς λάτρης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και αποφασισμένος να κατασκευάσω τον δικό μου ξυλόφουρνο....έπειτα απο την αναζήτηση μου για βοήθεια στην κατασκευή του "προσγειώθηκα" στο blog σας! Το πρώτο πράγμα βρέθηκε στα χέρια μου ένα βιβλίο του 'Μαστρομανώλη' απο την Κρήτη, τεχνίτη πέτρας και ξυλόφουρνων. Υπέροχη περιγραφή αλλά μου είναι κάπως μπερδεμένη....για αυτο θα επιθυμούσα τις γνώσεις σας. Τα χέρια μου "πιάνουν', γνώστης ξυλουργικών εργασιών αλλά δεν έχω χτίσει ξανά. Θα ήθελα όμως να χτίσω μόνος μου τον ξυλόφουρνο.Η χρήση του ξυλόφουρνου, για την οικογένεια και φίλους, ψήσιμο ψωμιού, παξιμάδια κια φυσικά παραδοσιακών φαγητών. Το μοναδικό κειμήλιο ταψί που έχω απο την γιαγιά μου είναι ένα μπακιρένιο στρόγγυλο ταψί 55 εκ., το διάμετρο το λεγόμενο "σαχνί" και το οποίο θέλω να χρησιμοποιήσω.Οι περιγραφές σας είναι μοναδικές και επεξηγηματικότατες. Εχω όμως κάποια ερωτήματα όπως, απο πόσα μέρη αποτελείται ένας ξυλόφουρνος, πως θα ξεκινήσω και ποιά εποχή. Εχουμε μέσα Φεβρουαρίου και οι θερμοκρασίες όπου κατοικώ είναι χαμηλές λόγω υψόμετρου...585 μέτρα. Τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι αυτά που αναφέροται στο blog? Ενδιαφέρον το χτίσιμο του φούρνου του Πάρη.......Σας ευχαριστώ προς το παρόν. Βασίλης απο Θεσσαλονίκη.Anonymousnoreply@blogger.com